Zekirdek.com - Güzel olacak... Güzel...

Geri Git   Zekirdek Forum > Genel Başlıklar > Serbest Kürsü > Nelson Mandela Sokağı

Marksizm+Leninizm=Terörizm

Nelson Mandela Sokağı icinde Marksizm+Leninizm=Terörizm konusu , Alıntı:...

• Nelson Mandela bölümünde her ne sebeple olursa olsun karşısındaki insanın fikirlerine saygı duymayan, hakaret eden, propaganda yapan kişiler siteden süresiz uzaklaştırılacaktır!

Cevap Yaz
Bu konuyu paylaş!

Paylaş! Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2010, 03:48   #121
asüt

asüt üyesinin avatarı

Cvp: Marksizm+Leninizm=Terörizm

Alıntı:
fes tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
her sonu -izm le biten olgunun içi boş değildir asla böyle bir genelleme yapamazsın.Marx bir bilim adamıdır ve onun ortaya koyduğu düşünce de bilimseldir içi boş değildir.tabii ki burda yazanları okuyunca kafan karışacak çünkü karşıt görüşte insanlar hiç bir delil sunmadan sadece karalamakla uğraşıyorlar.bende okudum o kadar çok yanlış eleştiri ve saçma bakış açısı var ki hangisine cevap versem bilemedim ve susayım dedim..içi binbir güzellikle dolu olan sistem Marksizmdir ve gerçekten de öyledir.ama biliyorsunuz ki hiç bir zaman başarıya içi gül dolu bahçelerden geçerek gidilmez.bedeller ödersiniz ve bedeller ödetirsiniz.Marksizm kesinlikle hümanist bir sistemdir ama bu demek değil ki bu süreçte kimse ölmeyecek hiç kan akmayacak ve diğerleri tarafından yanlış değerlendirilip ve hatta 'terörist ' damgası yemeyeceksiniz! bunların hepsi olacak ama biz savunduğumuz ideolojinin doğruluğuna inanıyoruz ve gün gelecek herkeste anlayacak ne demek istediğimizi..Avrupada dolaşan hayalet Türkiyede de dolaşıyor çünkü. orayı korkuttuğu kadar Türkiyeyi daha doğrusu kapitalistleri de korktutmaya devam ediyor..
Markisizmi eleştirmeden önce hiç olmazsa az bir bilginiz olsun. onun için en azından Komünist Manifestoyu okuyun bi. hiç de öyle korkulacak bir sistem olmadığını göreceksiniz :)
yaptığım genelleme benim için geçerli olan bir genellemedir... bu genellemenin doğrulluğu ya da yanlışlığı tartışılır.. evet doğrudur marx bir bilim adamıdır ve ortaya koyduğu düşüncede bilimseldir ve içi boş değildir.. içi boş olan marx'ın düşünceleri değil onun düşüncelerini bir idea haline getirmeye çalışan marksizmdir.. her insanın iyilik ve adalet için söyleyebileceği az ya da çok şey vardır.. marx için özgür ve adaletli yaşamanın şartları yazdıklarıdır... bu şartlar benim için farklı olabilir.. söylemek istediğim tek şey insan beyninden çıkan her bilginin kişiye özel olduğu ve bu bilgilerin diğer kişilerin düşüncelerinin genelini oluşturamayacağıdır.. insan beyni zaten başlangıç aşamasında bir yanılgının içerisinde olduğu için üreteceği fikirlerin içinde kendi yanılgılarını da barındıracaktır.. dolayısıyla marxın söyledikleri sadece kendisi için olmalıdır ve kendisini ilgilendirmelidir.. bir başkasının onun düşüncelerini benimsemesinde bir sakınca yoktur.. yanlış olan şey o düşüncenin doğruluğunu tartamamak ve kendi düşüncelrinize uygunluğunu anlamlandıramamaktır.. sen sadece marx birşeyler söylediği için onun söylediği herşeyi kabulleniyorsan işte marksizm budur... kendi adalet ve özgürlük duygularınla perçinleşen herhangi bir duyguyu yanına al ve diğerlerini geride bırak.. elinde kalanlar seni asla ne bir marksist yapar ne bir faşist ne kemalist ne de herhangi bir -ist yapar..
bu yüzden diyorum ki sonu -izm ile biten her olgunun içi boştur.. olgu senin bir düşünce üzerinde oluşturduğun kalıplar z****ridir.. ve düşünceler kalıba girmez.. marx'ın düşüncelerine kalıp haline sokan sistem marksizimdir, atatürkün düşüncelerini bir kalıba sokan düşünce kemalizmdir.. kalıplar insanlar için değildir..kalıplar nesneler içindir..insanlar nesne değildir.. insanlar nesneyi öğrenmeye çalışan ruhlardır.. -izm le biten olgular ruhları kalıba sokmaya çalışır.. bu ise imkansızdır..
son paragrafında (bunu bana mı dedin tam olarak bilmiyorum ama) "marksizmi eleştirmeden önce hiç olmazsa az bir bilginiz olsun" demişsin.. şaşırdım.. benim okuduklarımdan komunizmin,sosyalizmin,faşizmin,emperyalizmin ne olduğunu anlamayışım bu tanımların ne olduğunu bilmiyor olmamdan dolayı değildir.. burdaki eleştirim bu konuya yorum yazan hiçkimsenin bu olguları net ve açık bir şekilde ifade edemediği, açıklayamadığı ve kişilerin konuyu tartışmak yerine kendi benimsedikleri olgunun tam karşıt tarafında ki olguya çamur atmaya çalışmaktan öteye gidememiş olmalarıdır..
onu okuyun, bunu okuyun veya şunu okuyun diyerek kendini okumuş kişi elitine koyup karşısındaki kişiyi de hiçbirşeyden haberi olmayan, hiç birşey okumayan,bilmeyen birisi gibi yaftalayanlardan nefret ederim...
eğer bir okuma tavsiyesi yapılacak ise bu daha mütevazi yol olan kendini de bu eylemin(okuma eylemi) içine katan bir önermenin yapılması daha bir yerinde olur diye düşünmekteyim...
düşünmekteyim ve anlatmaktayım... bunların pek bir işe yaramayacağını düşünmekte olsamda yine de bir umut ışığını gözlemekte olan insan edasıyla konudan pılımı pırtımı toplayıp çekilmekteyim...

Nelson Mandela bölümünde her ne sebeple olursa olsun karşısındaki insanın fikirlerine saygı duymayan, hakaret eden, propaganda yapan kişiler siteden süresiz uzaklaştırılacaktır!

asüt isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 11:00   #122
bir_baba_hindi

bir_baba_hindi üyesinin avatarı

Alıntı:
Tarıh-ı Dunya tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Marksizm+leninizm = terörizm
bunu sevdim
:)

*

Türk sosyalist gerçek sosyalist değil gerçek haindir
hani kürtler dışlanıyoruz palavraları atıp örgütleniyor bunlar neye örgütleniyor
hem Türk hem kürtler gibi saçma sapan gerekçesi yok
ve ben farkındalık yapacağım
yok artık !

düşünmek gerek hemde derinlemesine !
aaa merve gene adamı teoriden çıkaracaksın. Neyse aüzımı bozmayayım ben. Hainlik ve ihanet lafının kime yakıştığını şöyle anlatsam hani devleti kurtaran katillerin sonra uyuşturucu pazarlayacısı olmaları hainliktir yada yerlere föklere çıkardığınız kahramanların peygamberliğini ilan etmesidir :) Ayrııca bu yazıda mehdiliğini ilan eden harun yahya efendinin efendi dediğime bakma bununda cübbelininde karı kız kovaladığı zamanlarıda unutmadık biz

Nelson Mandela bölümünde her ne sebeple olursa olsun karşısındaki insanın fikirlerine saygı duymayan, hakaret eden, propaganda yapan kişiler siteden süresiz uzaklaştırılacaktır!

bir_baba_hindi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 12:49   #123
fes

fes üyesinin avatarı

gerçek anlamda Marksist olan insan zaten Mark ın düşüncelerine öyle körü körüne bağlanmaz.Onları zaten kendisine göre ölçüp tartmıştır.Senin dediğin o bağlılık genelde Kemalistlerde var nasıl ki tabu haline getiriyorlar Atatürke hiç laf söyletmiyorlar öyle ! Her sonu -izm le bitende aynı değildir yani..Tabii her şeyde olduğu gibi bunda da körü körüne bağlanan kişiler var yok değil Mark böyle demiş onun üstüne laf söylenmez haşa falan :)Ama emin ol Marksistlerde daha azdır diğer -izm cilere göre..Çünkü Marksistler bağnaz, tutucu insanlar falan değiller yeniliklere açıklar,eleştiriye açıklar.temellerini Marksizme dayandıran düşünce yapılarına sahipler,kendi düşüncelerinden soyutlanmıyorlar yani..
ben de diyorum ki o olguların içi boş değildir onları tabu haline getiren içlerini boşaltan boş insanlardır..yani kendilerine -sist diyen kişilerdir -izm ler boş değildir..
yoo son paragraf sana özel bir şey değildi yanlış anlama.. karalama yapan yaftalayan insanlaraydı.kaldı ki öyle bilmişlik taslayıp hareket etmedim eski sayfalarda yazılanlara ithafen söyledim onları..gerçekten bilinçli olan insanlar olsalardı öyle saçmasapan karalamalarda bulunamazlardı,eleştiri dahi diyemiyorum çünkü direkt karalama, insanların kafalarını karıştırma bi acaba düşüncesi uyandırma amacıylayla yazılmış yazılardır bence..nefretini kazandıysam özür dilerim ne diyim :) kendimi de koyayım bari içine ben okudum sizde okuyun,hatta şimdi şunu okuyorum hadi sizde okuyun arkadaşlar (!) böyle mi ?? bilmişlik taslayan bir edayla yapmadım o kitap önerisini sadece bir şeyi eleştirmeden önce azda olsa bilinçli olmalarına inandığım için yaptım.kaldı ki zaten biraz bi araştırmaları olsaydı marksizm+leninizm=terörizm diye başlık açmazlardı..

fes isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 13:02   #124
kornie

aman tartışmaya bile gerek yok. bütün marksist-leninistler kessin sizi :)

kornie isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 13:54   #125
bir_baba_hindi

bir_baba_hindi üyesinin avatarı

Alıntı:
kornie tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
aman tartışmaya bile gerek yok. bütün marksist-leninistler kessin sizi :)
sus sonra bize terörist diyiler. Troçkist kılıklı herif ne olcek :) bilmedikleri ist kullandım apışacaklar :P

bir_baba_hindi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 14:54   #126
kornie

troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist , revizyonist cepheyi alaşağı edecek güç marksist leninist örgüt teorisini hazmetmiş ve bu doğrultuda mücadele eden komünist partinin yapacağı iştir

:))))))))))))))))))))

kornie isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2010, 06:20   #127
asüt

asüt üyesinin avatarı

Alıntı:
fes tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
gerçek anlamda MarkSİST olan insan zaten Mark ın düşüncelerine öyle körü körüne bağlanmaz.Onları zaten kendisine göre ölçüp tartmıştır. Çünkü MarkSİSTler bağnaz, tutucu insanlar falan değiller yeniliklere açıklar,eleştiriye açıklar.temellerini Marksizme dayandıran düşünce yapılarına sahipler,kendi düşüncelerinden soyutlanmıyorlar yani..

ben de diyorum ki o olguların içi boş değildir onları TABU haline getiren İÇLERİNİ BOŞALTAN BOŞ İNSANLARDIR .. YANİ KENDİLERİNE -SİST DİYEN KİŞİLERDİR..
yazdıklarının birbiriyle (kendinle) çeliştiğini göstermek amacıyla cümleleri ayıkladım..

hayır öneri "ben okudum sizde okuyun" olmamalı.. bu benim dediğimle çelişen bir öneri olur... öneriyi kendini katarak şöyle yapabilirsin.. "bu konu hakkında okuduğum şu veya bu adlı kitaplar var sizde okursanız daha iyi bilgiler edinebilrisiniz" gibi daha mütevazi daha yönlendirici ama kibirlendirici olmayan..

(( nefret etmiyorum... senden nefret etmiyorum :)) ))

asüt isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2010, 12:42   #128
fes

fes üyesinin avatarı

her kendine Marksist diyenle, gerçek anlamda Marksist olan farklıdır.bu açından yaptım ben değerlendirmeyi yoksa kendimle falan çeliştiğim yok :)
iyi nefret etmiyorsan ne ala :):)

fes isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Yaz

Bu konuyu paylaş!

Etiketler
marksizmleninizmterorizm

Konu Araçları
Mod Seç