| Ana Sayfa | Haberler | Forumlar | Matraxiyonlar | Organizasyonlar | Gruplar | Oyunlar | Bloglar | Ne İzle-Zek | Temsilcilerimiz | İletişim |
| | #121 | |
| Üyelik Tarihi: Oca 2006 Yaş: 26
| Cvp: Marksizm+Leninizm=Terörizm Alıntı:
bu yüzden diyorum ki sonu -izm ile biten her olgunun içi boştur.. olgu senin bir düşünce üzerinde oluşturduğun kalıplar zinciridir.. ve düşünceler kalıba girmez.. marx'ın düşüncelerine kalıp haline sokan sistem marksizimdir, atatürkün düşüncelerini bir kalıba sokan düşünce kemalizmdir.. kalıplar insanlar için değildir..kalıplar nesneler içindir..insanlar nesne değildir.. insanlar nesneyi öğrenmeye çalışan ruhlardır.. -izm le biten olgular ruhları kalıba sokmaya çalışır.. bu ise imkansızdır.. son paragrafında (bunu bana mı dedin tam olarak bilmiyorum ama) "marksizmi eleştirmeden önce hiç olmazsa az bir bilginiz olsun" demişsin.. şaşırdım.. benim okuduklarımdan komunizmin,sosyalizmin,faşizmin,emperyalizmin ne olduğunu anlamayışım bu tanımların ne olduğunu bilmiyor olmamdan dolayı değildir.. burdaki eleştirim bu konuya yorum yazan hiçkimsenin bu olguları net ve açık bir şekilde ifade edemediği, açıklayamadığı ve kişilerin konuyu tartışmak yerine kendi benimsedikleri olgunun tam karşıt tarafında ki olguya çamur atmaya çalışmaktan öteye gidememiş olmalarıdır.. onu okuyun, bunu okuyun veya şunu okuyun diyerek kendini okumuş kişi elitine koyup karşısındaki kişiyi de hiçbirşeyden haberi olmayan, hiç birşey okumayan,bilmeyen birisi gibi yaftalayanlardan nefret ederim... eğer bir okuma tavsiyesi yapılacak ise bu daha mütevazi yol olan kendini de bu eylemin(okuma eylemi) içine katan bir önermenin yapılması daha bir yerinde olur diye düşünmekteyim... düşünmekteyim ve anlatmaktayım... bunların pek bir işe yaramayacağını düşünmekte olsamda yine de bir umut ışığını gözlemekte olan insan edasıyla konudan pılımı pırtımı toplayıp çekilmekteyim... | |
| | |
| | #122 | |
| Üyelik Tarihi: Şub 2007 Yaş: 23 Şehir: Kocaeli
| |
| | |
| | #123 |
| Üyelik Tarihi: Şub 2007 Yaş: 20 Şehir: İstanbul
| Cvp: Marksizm+Leninizm=Terörizm
gerçek anlamda Marksist olan insan zaten Mark ın düşüncelerine öyle körü körüne bağlanmaz.Onları zaten kendisine göre ölçüp tartmıştır.Senin dediğin o bağlılık genelde Kemalistlerde var nasıl ki tabu haline getiriyorlar Atatürke hiç laf söyletmiyorlar öyle ! Her sonu -izm le bitende aynı değildir yani..Tabii her şeyde olduğu gibi bunda da körü körüne bağlanan kişiler var yok değil Mark böyle demiş onun üstüne laf söylenmez haşa falan :)Ama emin ol Marksistlerde daha azdır diğer -izm cilere göre..Çünkü Marksistler bağnaz, tutucu insanlar falan değiller yeniliklere açıklar,eleştiriye açıklar.temellerini Marksizme dayandıran düşünce yapılarına sahipler,kendi düşüncelerinden soyutlanmıyorlar yani.. ben de diyorum ki o olguların içi boş değildir onları tabu haline getiren içlerini boşaltan boş insanlardır..yani kendilerine -sist diyen kişilerdir -izm ler boş değildir.. yoo son paragraf sana özel bir şey değildi yanlış anlama.. karalama yapan yaftalayan insanlaraydı.kaldı ki öyle bilmişlik taslayıp hareket etmedim eski sayfalarda yazılanlara ithafen söyledim onları..gerçekten bilinçli olan insanlar olsalardı öyle saçmasapan karalamalarda bulunamazlardı,eleştiri dahi diyemiyorum çünkü direkt karalama, insanların kafalarını karıştırma bi acaba düşüncesi uyandırma amacıylayla yazılmış yazılardır bence..nefretini kazandıysam özür dilerim ne diyim :) kendimi de koyayım bari içine ben okudum sizde okuyun,hatta şimdi şunu okuyorum hadi sizde okuyun arkadaşlar (!) böyle mi ?? bilmişlik taslayan bir edayla yapmadım o kitap önerisini sadece bir şeyi eleştirmeden önce azda olsa bilinçli olmalarına inandığım için yaptım.kaldı ki zaten biraz bi araştırmaları olsaydı marksizm+leninizm=terörizm diye başlık açmazlardı.. |
| | |
| | #124 |
| Üyelik Tarihi: Eki 2002 Yaş: 26 Şehir: Tekirdağ
aman tartışmaya bile gerek yok. bütün marksist-leninistler kessin sizi :) |
| | |
| | #125 |
| Üyelik Tarihi: Şub 2007 Yaş: 23 Şehir: Kocaeli
| Cvp: Marksizm+Leninizm=Terörizm |
| | |
| | #126 |
| Üyelik Tarihi: Eki 2002 Yaş: 26 Şehir: Tekirdağ
troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist , revizyonist cepheyi alaşağı edecek güç marksist leninist örgüt teorisini hazmetmiş ve bu doğrultuda mücadele eden komünist partinin yapacağı iştir :)))))))))))))))))))) |
| | |
| | #127 | |
| Üyelik Tarihi: Oca 2006 Yaş: 26
hayır öneri "ben okudum sizde okuyun" olmamalı.. bu benim dediğimle çelişen bir öneri olur... öneriyi kendini katarak şöyle yapabilirsin.. "bu konu hakkında okuduğum şu veya bu adlı kitaplar var sizde okursanız daha iyi bilgiler edinebilrisiniz" gibi daha mütevazi daha yönlendirici ama kibirlendirici olmayan.. (( nefret etmiyorum... senden nefret etmiyorum :)) )) | |
| | |
| | #128 |
| Üyelik Tarihi: Şub 2007 Yaş: 20 Şehir: İstanbul
her kendine Marksist diyenle, gerçek anlamda Marksist olan farklıdır.bu açından yaptım ben değerlendirmeyi yoksa kendimle falan çeliştiğim yok :) iyi nefret etmiyorsan ne ala :):) |
| | |
![]() |
| Bu konuyu paylaş! |
| Etiketler |
| marksizmleninizmterorizm |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| |