| Ana Sayfa | Haberler | Forumlar | Matraxiyonlar | Organizasyonlar | Gruplar | Oyunlar | Bloglar | Ne İzle-Zek | Temsilcilerimiz | İletişim |
| | #1 |
| Radyo ve televizyon programcılığı
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler dilerim. Benim sorunumu cevaplarsanız hepinizi ayrı ayrı kucaklarım. Öncelikle ben seneye öss sınavına giricem ve istediğim bölüm Radyo ve televizyon programcılığı(2 yılıık) bu mesleği yapan tanıdıklar var ama görüşemiyorum bir türlü. Bu meslek ne yapar? ne kadar ücret alır? iş bulma imkanları nasıldır? bilenler varsa beni bilgilendirirse gerçekten çok teşekkür ederim şimdiden teşekkürler.. | |
| | |
| | #4 |
| Üyelik Tarihi: Jun 2007 Şehir: Ankara
| Cvp: Radyo ve televizyon programcılığı
bence hedefini şimdiden belirlemen çok güzel ama 2 yıllık düşünme sakın ... radyo sinema programcılığı yayıncılıktan farklıdır programcılık okudunda sunucu-spiker alanında eğitim görürsün 2 yıllık okursan iş bulma ihtimalin gerçekten çok düşük bi ihtimal zaten iletişim fakülteleri arasında 4 yıllık bölümleri bitirenler dahi zar zor iş buluyor çünkü az çok sende biliyosundur artık medya parası olanların ve bi şekilde sansasyonlarla gündeme gelenlerin mekanı haline gelmiş durumda TAVSİYEM şimdiden sıkı çalışmayla 4 yıllık bi fakülteyi hedeflemen Anadolu üniveristesi Sinema Televizyon yada Mimar Sİnan üniversitesi sinema televizyon türkiye ve dünya çapında kendini kanıtlamış bölümlerdir buralarda okursan aç kalmazsın hatta iyi yerlere gelirsin... Konu bana gelirse tabiki soracaksın bunları bana söyleyende kim oluyor diye (: ben 3 yıl boyunca sinema televizyon için össye hazırlanmış biriyim her türlü ince ayrıntısına kadar araştırıp öğrendim fakat şimdi o bölümde okumuyorum bi hırs uğruna Coğrafya yazdım bence Sinema Tv okumalısın süper bi bölüm benim hep içimde kalacak :( |
| | |
| | #6 |
| Üyelik Tarihi: Jun 2007 Şehir: Ankara
dediğim gibi montaj yada set arkasında çalışman için genellikle yayıncılık bitirmen gerekiyo ama programcılık bitirenleri de set arkasında görevlendiriyorlar çünkü ortak dersler var ama programcılığın temel amacı sunucu-spiker yetiştirmek... |
| | |
| | #8 |
| Üyelik Tarihi: May 2008 Yaş: 20 Şehir: Yalova
bende deliler gibi radyo televizyon istiyordum ama annemin dilinden kurtulmak için gazetecilik seçtim hedefini belirlemiş olman çok güzel sakın başkası yüzünden hayallerinden vazgeçme tugut202 :):) başarılar |
| | |
| | #10 |
| Üyelik Tarihi: May 2006 Yaş: 25 Şehir: İstanbul
en çok istediğim bölümdü rtv ama olmadı yaa :( büro yönetimi okuyoruz:( bende tadyo tv çok iyi bir bölüm fakat iş imkanı zor diye biliyorum |
| | |
| | #11 |
evt iş imkanı zor diye duydum bende. Zaten bölümü okuyan arkadaşlara sordum: diploma ehliyet gibi herhangi bir sertifika istemeyen bir meslekmiş. Yani büroyu bitirdikten sonrada o işleri öğrenip yapabilirsin... | |
| | |
| | #12 |
| Üyelik Tarihi: Jan 2007 Yaş: 25 Şehir: Bursa
bende şu anda radyo-tv programcılığı bölümünde okuyorum bölümümden de memnunum.Merak ettiğin bişey olursa cevaplayabilirim. |
| | |
| | #13 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2006 Yaş: 21 Şehir: İstanbul
Bence boşuna Rtv okuma daha gireceğin öss'ye(öğrenci seçme sınavı) ''öss sınavı'' diyorsun... hem dikkat ettim de hep ne kadar maaş alır ücreti ne kadar gibi sorular yöneltmişin. Sen oku da para elbet gelir az çok herkes birden 5.000 TL maaş almıyor. Mesela ben Turizm okuyorum bitirince ne olacağım bilmiyorum ama ilk başta kesinlikle düşük ücret alacağım sonra yavaş yavaş kendimi geliştirdikçe dil bilgisayar yurtdışı eğitimi vs... benim alacağım maaş da artacak... Karar vermen güzel ama yeni sistem ( YGS-LYS) çok zor kannatimce... Kolay gelsin 2010 ve sonraki sistemdeki öğrencilere... |
| | |
| | #14 |
| Üyelik Tarihi: Mar 2009 Yaş: 21
Benimde isteğim Radyo Sinema ve Televizyon okumak. Ama bütün zorlukları göze almak gerek bunun için. Başta maaşını, ücretini vs. düşünmemek gerekir. Bu tür işlerde en alttan başlamak gerekir her zaman. Bir ofiste ortalığı toplayarak başlarsın işe, dosyaları getirir götürürsün. Zamanla birşeyleri anladıkça ilerlersin. Gecesi gündüzü olmayan bir meslektir bence. Düzenli bir yaşamı sevenlere uymaz bu meslek. Geçen sene kazanamadım istediğim üniversiteyi, bu sene tekrar hazırlanıyorum. Bu sefer kazanacağım ama. :)) Ayrıca YGS-LYS'nin daha kolay olduğunu düşünenlerdenim. =) |
| | |
| | #15 | |
| Cvp: Radyo ve televizyon programcılığı Alıntı:
Yorumun için tşk ederim. Fakat benim mesajı yazdığım tarihe bakarmısın? Mesajı yazdığım tarihte tv'de "öss sistemi değişiyor" diye geçiyordu. Yani o mesajı yazarken sistemin ismini bilmiyordum. İkincisine gelirsek Denizli'de yapılan zümre toplantısında ygs kolay lys'nin zor olacağını açıklamışlar... | ||
| | |
| | #16 | |
| Üyelik Tarihi: Sep 2006 Yaş: 21 Şehir: İstanbul
| Cvp: Radyo ve televizyon programcılığı Alıntı:
Bkz. Dil ve Anlatım kitabı Ünite 37 Konu: Anlatım Bozukluğu b.1) Mantık Yanlışlığı :)))) 2.si kişiden kişiye değişir bence... Yinede sınavda başarılar.Kolay Gelsin... YGS'ye de az kaldı bu arada :) | |
| | |
![]() |
| Bu konuyu paylaş! |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| |