| Ana Sayfa | Haberler | Forumlar | Matraxiyonlar | Organizasyonlar | Gruplar | Oyunlar | Bloglar | Ne İzle-Zek | Temsilcilerimiz | İletişim |
| | #1 |
| Üyelik Tarihi: Jul 2011 Yaş: 24 Şehir: İstanbul
| Mevlanadan sözler...
Mevlanaya sormuşlar "sevgili" nasıl olmalı diye... Sevilecek biri olmadığı zamanl...arda bile seni sevmeli Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı DAYANILMAZ OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI!! Sevgili dediğin fanatik olmalı Bütün dünya seni üzdüğünde sana moral vermeli Güzel haberler aldığında seninle oynamalı Ve ağladığında seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Sevgili matematiksel olmalı; Sevgili çarpmalı, Sevgili bölmeli, Geçmişi çıkarmalı, Yarınını toplamalı, Kalbinin derinliklerinde ihtiyacı hesaplamalı Ve her zaman Bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı.. |
| | |
| | #2 |
| Üyelik Tarihi: Jun 2009
| Cvp: Mevlanadan sözler...
Ne anlayacaz bundan şimdi? |
| | |
| | #3 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2009 Şehir: Yurt Dışı
Beleş üyeliğin tadını çıkartıyorsun ha .d |
| | |
| | #4 |
Foruma takılmayalı baya degısmıs karakterler ya kımse anlamaz olmussss :s ilacı bende recete yazdırın gelın şekerler... Hayat lay lay lom degıl hep anlayan anladı :):):): |
| | |
| | #5 |
Bi gün mevlanayı görürsem sorarım senın ıcın yorma kafanı |
| | |
| | #6 |
| Üyelik Tarihi: Jun 2009
Valla benim sevgilim bakımlı olmalı. Kıl, tüy olmamalı. Ten uyumu olmalı. Taktığım zaman koluma bana yakışmalı. Mevlana hazaretleri matematikçi gibi bi sevgili tarif etmiş herhal... |
| | |
| | #7 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2009 Şehir: Yurt Dışı
İsra ben sana katılıyorum, arkadaşlar hayata çok farklı bakıyorlar. Mevlananın savunduğu Hümanist felsefeyi ben de kendime yol edindim. Racırsın tüm kitapları kitaplığımın en ön tarafında. ( suyundan gidelim belki düşürürüz kıkıkıkık) |
| | |
| | #8 | |
| Üyelik Tarihi: Jul 2011 Yaş: 20
| Cvp: Mevlanadan sözler... Alıntı:
İşi bitince seni bir tarafa atmamalı.. Duy duy.. :D | |
| | |
| | #9 |
| Üyelik Tarihi: Aug 2007 Yaş: 24 Şehir: Ankara
| Cvp: Mevlanadan sözler... Hayata karşı duruşumu ve düşüncelerimi özetleyen Mevlâna'nın 2 mükemmel sözleridir. ~ Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini... Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, sonunu bilmediğin sevgiye de teslim etme kendini ! ~ Kör cehâlet insanı çirkefleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var. Lâkin; bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye ! ~ |
| | |
| | #10 |
Sen benim; Yaradandan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin... Sen benim; Bugünüme şükür, yarınıma dua edişim ve kapanmayan avuç içimsin... SEN BENİM VARLIĞINA DOYULMAZIM... YOKLUĞUNA DAYANILMAZIMSIN... >> Mevlana Celaleddin-i Rumi<< | |
| | |
| | #11 |
| Üyelik Tarihi: Jul 2006
. . . dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım |
| | |
| | #13 |
| Üyelik Tarihi: Apr 2010 Yaş: 26 Şehir: Ankara
1.Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol 2.Sevkat ve merhamette güneş gibi ol 3.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol 4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol 5.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol 6.Hoşgörürlükte deniz gibi ol 7.Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol (Mevlana) |
| | |
| | #15 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2011
Mademki kendinde bir dert veya pişmanlık hissediyorsun; bu, Allah’ın sana olan yardımının ve sevgisinin bir delilidir. |
| | |
| | #16 | |
| Üyelik Tarihi: Sep 2011
| |
| | |
| | #17 |
çok güzelmiş bende bi sözünü paylaşıyım.. Anladımki susmak bir cüsse işi... Derin denizlerin işi... Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor... Derin denizleri ise ancak derin sevdalar... Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor. Anladımki susan her şey derin ve heybetli... Hz. Mevlana... | |
| | |
| | #18 | |
Susmalıyım belkide. Kefenleyip tüm kelimeleri, cümleleri, öylece mısraları gömmeliyim. Ne sahibim bu yerde nede kiracı, Sadece bir ömürlük misafirim ben. Yüreğimiz kıymet bilene emanet. [ Hz. Mevlana ] | ||
| | |
| | #19 |
| Üyelik Tarihi: Jul 2007 Şehir: İstanbul
Sevgili dostum H.z MEVLAN koca bir deryadır sen onu tek kendi sözleri ile dinleme onun gönül dostum gece yüzlü Şemside dinle o mevlanadan fersah fersah ilerde bir deryadır , onun sözlerinide paylaş... İnsanlar maşuk aramıyor, bencil duygularına köle arıyor. Köle buluyor; ama aşkı bulamıyor. Şems-i Tebrizi Aşk nasip işidir hesap işi değil !Aşk adayıştır arayış değil...!Sen adanmışsan ve yanmışsan..." AŞK" gelir seni bulur... (der ve belh şehrinde sevgilisi ile karşılaşır). Hz Mevlana |
| | |
![]() |
| Bu konuyu paylaş! |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| |