| Ana Sayfa | Haberler | Forumlar | Matraxiyonlar | Organizasyonlar | Gruplar | Oyunlar | Bloglar | Ne İzle-Zek | Temsilcilerimiz | İletişim |
| | #1 |
| Üyelik Tarihi: May 2007 Yaş: 22 Şehir: Tokat
| Hititoloji--sümeroloji bölümler
Arkadaşlar benim bu sene puanım buralara yetio bana bilgi verecek arkadaş bu bölümde okuyan varsa bilgi verirse çok büyük sevaba girer.... |
| | |
| | #2 |
| Üyelik Tarihi: Jun 2007 Yaş: 24 Şehir: Kocaeli
| Ce: Hititoloji--sümeroloji bölümler
benim puanımda buralara yetiyo hocalarım iş yok seneye hazırlan dediler ama yinede düşünüyorum sümeroloji blki olur |
| | |
| | #3 |
| Üyelik Tarihi: May 2007 Yaş: 22 Şehir: Tokat
İş yokta bu bölümleri niye açıyolar diye bir soru geçio içimden ama benimkilerde aynı şeyi söylüyolar.... |
| | |
| | #4 |
| Üyelik Tarihi: Oct 2005 Yaş: 26 Şehir: Adana
Öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.Umarım puanlarınız sizi mutlu etmiştir.Bölümler hakkında pek bir bilgim yok fakat aynı fakültede olduğu için bölümler sizi şunu söyleyebilirim ki iş bulma imkanınız çok zor.Ben japon dilinde okuyorum derler ki iş bulman kolay olur hayır kocaman bir yalan:)Eğer okulda akademisyen olarak kalmak isterseniz belki daha kolay olur sizin için ama kadro açılması çok güç oluyor.Fakat dediğim gibi bölümler hakkında çokta bir bilgim yok.Umarım herşey istediğiniz gibi olur arkadaşlar... |
| | |
| | #5 |
| Üyelik Tarihi: Oct 2006 Şehir: Ankara
sümeroloji ne oluyor ki? |
| | |
| | #6 |
| Üyelik Tarihi: Oct 2005 Yaş: 26 Şehir: Adana
PROGRAMIN AMACI Türkiye’de yalnızca A.Ü. Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesinde bulunan Sümeroloji Anabilim Dalı özellikle Anadolu ve Mezopotamya’ da yaşamış halkların dil ve kültürlerini araştırabilecek uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. PROGRAMI SEÇMEYİ DÜŞÜNEN ADAYLARA ÖNERİLER Anabilim Dalına, her ne kadar sözel puan ile öğrenci alınıyorsa da, iyi derecede İngilizce veya Almanca bilmek, bu sahada çalışmayı amaçlayanlar için çok önemlidir. Ayrıca, Anabilim Dalında, Sami bir dil olan Akadca’ya büyük önem verildiğinden, Arapça veya İbranice gibi, yaşayan Sami dillerden birisini öğrenmek bu alanda etkinliği arttıracaktır. EĞİTİM-ÖĞRETİM İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI Yeni öğrenciler isterlerse bir yıl süreli İngilizce Hazırlık sınıfına devam etmek için başvurabilirler.. Hazırlıkta geçen süre normal öğrenim süresi dışındadır. Hazırlığı başarı ile bitiren öğrencilerin Hazırlık notu lisans mezuniyet not ortalamasına katılır. PROGRAMDA YER ALAN BAŞLICA DERSLER Sümerce ve Akadca dersler Anabilim Dalının temel derslerini oluşturmaktadır. Değişik devirlerden ve farklı lehçelerde Çivi Yazısı ile yazılmış metinler, dört yıla yayılmış olarak okutulmaktadır. Bunun yanında, tarih öncesi çağlardan milada kadar Mezopotamya ve Anadolu’ da meydana gelen tarihi olaylar, her yarıyılda okutulan Kültür Tarihi dersinin konusunu teşkil etmektedir. DİPLOMA VE ÇALIŞMA ALANLARI Anabilim Dalı mezunları “Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Lisans Diploması” alırlar, Mezun öğrenciler kadro imkanları çerçevesinde Kültür Bakanlığına bağlı müzelerin tablet arşivlerinde uzman olarak çalışabilmektedirler. Alıntıdır:) |
| | |
| | #7 |
| Üyelik Tarihi: Jul 2007 Yaş: 24 Şehir: Ankara
madem iş olanağı yok en iisi okumayyın bu bölümü sonunda ssürünmek olmak dimi yane |
| | |
| | #8 |
| Üyelik Tarihi: Aug 2007 Yaş: 24 Şehir: Ankara
arkadaşlar size tavsiyem bu bölümlerde okumamanız. çünkü gerçekten iş imkanı yok.Bende aynı fakültedeyim.Bİlgi ve belge yönetimindeyim çift anadaldan.Birçok arkadaşım var sümerolojiden ve hepsi pişman.Çünkü iş imkanı yok.Ama üniversite bitirmiş olmak için okuyacağım diyorsan ayrı.Eğer öyleyse ideal bir bölüm.Çünkü derslerinizden hiç zorlanmadan geçersiniz emin olun! sizin için hayırlısı neyse o olsun ama tavsiyem seneye daha iyi hazırlanıp daha iyi bi bölüme gitmeniz... |
| | |