| Ana Sayfa | Haberler | Forumlar | Matraxiyonlar | Organizasyonlar | Gruplar | Oyunlar | Bloglar | Ne İzle-Zek | Temsilcilerimiz | İletişim |
| | #1 |
| Çıplak Kız ![]() 8 Haziran 1972’de, Kuzey Vietnam’da saklandıkları tapınağa bir Amerikan uçağından dört napalm bombası atıldı. Sağ kalan çocuklar, elbiseleri, saçları, vücutları yanık içinde, çığlıklar atarak kaçışırken, foto-muhabiri Nick Ut kendisine Pulitzer ödülünü getirecek olan bu kareyi çekti. Ortada, çığlık çığlığa koşan çıplak kız, Vietnam Savaşı’nın bütün dehşetinin simgesi haline geldi. *Amerika’yı dünya kamuoyunun önünde mahkum eden bir simge...* 1982’de bir Alman gazeteci “resimdeki kızın” peşine düştü. Adının Kim Phuc olduğu ortaya çıktı. Bütün vücudu yandığı için Saigon’da 14 ay hastanede yatmış, yanık derisi ayıklanırken her seferinde acıdan bayılmıştı. İleri bir yaşta, kocasıyla gittiği Moskova dönüşü siyasî mülteci olarak Kanada’ya sığınmıştı Kim. O günlerde 34 yaşındaydı. Evliydi, 3 yaşında bir oğlu vardı. Astım ve şeker hastasıydı, sık sık migren krizi geçiriyordu. Vücudunda, her vesileyle azan, silinmek bilmez yaralar taşıyordu, cildi nefes alma yeteneğini kaybetmişti, ama “Ama ne talihliymişim ki yüzümde en küçük bir leke bile yok” diye avunuyordu. *1995 senesinde Washington’da Vietnam Savaşı’nı anmak için bir tören yapıldı. Kim'de oradaydı. Kürsüde konuşurken, “O bombaları atan pilotla karşılaşsam, ona geçmişi değiştiremeyiz derdim ama bugün ve yarın, barışa hizmet etmek için elimizden geleni yapabiliriz.” Salondan sessizce ayrılıyordu ki, eline bir kağıt sıkıştırdılar, göndereni işaret ettiler. Kim önce dönüp adama baktı. Orada öylece durmuş, eli ayağı titreyerek Kim’e bakıyordu.* Sonra elindeki notu okudu Kim: - Kim, O adam benim! 8 Haziran 1972 günü Vietnam’daki o mabede napalm atan uçağın pilotuydu John Plummer. Savaştan sonra yıllarca kendine gelememiş, ne yapacağını bilememiş, din adamı olmuş, “o küçük kızın” resmini gazeteden kesip her an cüzdanında taşımıştı. Kim bir an adama baktı, sonra kollarını açarak ona doğru koştu. Hangisinin yarası daha derindi dersiniz? (Alıntı) | |
| | |
| | #2 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2006 Şehir: Ankara
| Ce: Çıplak Kız
savaş en çok çocukları vurur ve savaş derin izler bırakır ____ iki üç... daha fazla vietnam yaratalım(ernesto che) |
| | |
| | #3 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2007 Şehir: Rize
yazık yaa içim acıdı... |
| | |
| | #4 |
yeri gelmişken bi slayt var izleyin derim..... Amerika Seni Cok Seviyoruz!!! http://www.herice.biz/mail/amerika/ | |
| | |
| | #5 | |
| Üyelik Tarihi: Feb 2007 Yaş: 23 Şehir: Ankara
| Ce: Çıplak Kız Alıntı:
| |
| | |
| | #6 |
| Üyelik Tarihi: Sep 2007 Yaş: 24 Şehir: İstanbul
içim burkuldu ya:( |
| | |
| | #7 |
| Üyelik Tarihi: Jul 2007 Şehir: Samsun
Yazıklar olsun be.Bu hale düşürenlere... |
| | |
| | #8 |
| Üyelik Tarihi: Mar 2008 Şehir: İstanbul
yazık yaa... |
| | |
| | #11 |
| Üyelik Tarihi: Mar 2008 Yaş: 20 Şehir: Kırşehir
yemin ederim okudum tüylerim ürperdi ne denir bilmiyorum takdir edilesi bir davranış... |
| | |
| | #12 |
| Üyelik Tarihi: Apr 2008 Şehir: İstanbul
| Ce: Çıplak Kız .. Bilmiyordun belki de nerede olduğunu Vietnam' ın, şimdi her öldüğün yerin, yarıda kalmış çocukluğun orada yitirdi sağduyu adına ne varsa, -bilmiyorum neden, sen de bilmiyorsun- orada sarıldın sahici bir silaha, gölgelerle, ağaçlarla savaşıyorsun, yollar, kayalar, taşlar ve rüzgar ve tüten dumanı kendi ateşinin ve senin olmayan bir ormanın sessizliği, su, sıcak, yağmur ve kurşunlar, kendi getirdiğin kurşunlar senin karşında şimdi .. David Fernandez CHERICIAN |
| | |
| | #13 |
| Üyelik Tarihi: Jul 2006 Yaş: 25 Şehir: İstanbul
yazık...cok yazık.o kızada o pilotada |
| | |
| | #14 |
| Üyelik Tarihi: May 2006
çok etkileyici... |
| | |
| | #15 |
| Üyelik Tarihi: May 2007 Yaş: 31 Şehir: Yurt Dışı
yer yüründe buna benzer kareleri hala görebilmek mümkün bize düşense sadece üzülmek yazık bize... |
| | |
| | #16 |
| Üyelik Tarihi: May 2006 Yaş: 25 Şehir: Yurt Dışı
Cok Etkileyici.. Aslinda ikisininde durumu cok kötü bir tarafta ömür boyu vicdan azabiyla yasayacak olan Pilot ve diger tarafta ise daha oyun cagindaki cocugun kendinden büyük bir olay yasamasi ve bunu ömür boyu hatirlayacak olmasi. Ne yazik ki bu tür kareler hala günümüzde var ve bundan en cok hasar halan yine Cocuklarimiz.. En üzülmemiz gereken noktada galiba bu.. Bu mesaj en son " 05-05-2008 " tarihinde saat 02:16 itibariyle mesajın sahibi veya moderatör tarafından düzenlenmiştir.... |
| | |
| | #17 |
| Üyelik Tarihi: Feb 2007 Yaş: 23 Şehir: İstanbul
yorum yapmakta bile zorlanıyorum artık bu kadar seyden sonraa |
| | |
| | #18 | |
| Üyelik Tarihi: Jan 2007 Şehir: Samsun
Ayrıca Anektod da çok etkileyici :(( | |
| | |
| | #19 |
| Üyelik Tarihi: Aug 2007 Şehir: Kayseri
anglo-saksonların kurduğu bir devlet kültüründen ne olur ki!. amrirakan tarihi baştan sona katliamlarla doludur!. kıtayı ilk keşfettikleri gün başladılar kıyıma.. o günden 1900 lerin başına kadar 70 milyon kızıldereli katlettiler!. ki cumhüriyet kurulduğunda nufusumuz 13 milyondu.. düşünün artık rakamların büyüklüğünü!. |
| | |
| | #20 | |
| Üyelik Tarihi: May 2008 Yaş: 29 Şehir: Malatya
| |
| | |